Докле ће пристојна Србија трпети изливе нечије патолошке мржње?

Врање, 2.04.2020. године

Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) згрожено је пред чињеницом да наводно новинар, Милован Бркић, није пропустио ни ове тешке дане да своју патолошку мржњу према председнику Србије Александру Вучићу и његовој породици излије по медијима као што је Инфо Славија.

Бркић је рекао да грађани имају апсолутно „природно“ право да ликвидирају диктатора, како је назвао председника Вучића и додао да је важно да нико од чланова Вучићеве породице не побегне, а затим набројао имена председникове деце.

ПРОУНС се пита: Докле смо ми као друштво дошли? Шта ради тужилаштво? Да ли је нормално обратити се хиљадама људи и изговорити тако нешто?!

То није више ствар васпитања, неслагња, већ озбиљне мржње и отвореног цртања мете на чело првом човеку Србије.

ПРОУНС се пита: Докле ће пристојна Србија трпети овако нешто? Докле нико неће сносити последице због оваквих излива мржње у јавности? Докле ћемо седети скрштених руку и чекати да се неко дозове памети и пристојности?

ПРОУНС захтева да се хитно оваквим бестидницима стане на пут. Нека свако од надлежних органа ради свој део посла, а наше колеге новинари нека добро размисле пре него што једну од најтежих ситуација у земљи, па и свету, користе за политичко обрачунавање. Сви који то раде у овом тренутку, треба да се стиде себе самих.

Prouns Prouns

Learn More →

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *