Друштво новинара Ниша најоштрије осуђује мизогино и примитивно понашање Павла Секеруша професора Филозофског факултет

Друштво новинара Ниша најоштрије осуђује мизогино и примитивно понашање Павла Секеруша професора Филозофског факултет у Новом Саду који је на простачки начин извређао колегиницу новинарку док је на трену обављала свој посао.
Очигледно да су узавреле политичке страсти допринеле томе да поједини професори забораве на важност своје улоге у друштву па су дозволили себи непримерене наступе у јавности.

Некултурно опхођење које новинари немају прилику да виде ни код „обичних људи“ са којима се свакодневно срећу, дошло је од стране некога ко у свом раду треба да креира мишљење студената, па се поставља питање ко нам то, и чему учи студенте на факултетима.

Шта су манири једног професора?
Да ли је ово уобичајени однос према женама?
Да ли је ово пример младим академцима?
Kо нам данас и како образује децу?

Сматрамо да је овакав однос према медијским радницима недопустив и питамо се ко, у случају дешавања на Универзитету у Новом Саду, треба од кога да научи лекције, студенти од професора или професори од студената?

Васпитање и култура су ипак нешто што сваки појединац понесе из своје куће а очигледно да у овом случају немају везе са академским звањем.

Prouns Prouns

Learn More →

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *