Комнет: Испитати ко стоји иза претњи и напада на новинарку Ивону Каран

Удружење електронских медија Комнет позива полицију и тужилаштво да хитно истраже ко стоји иза упућених претњи и напада на новинарку Ивону Каран и предузму све потребне радње да се починици и налогодавци адекватно санкционишу.

Комнет осуђује вређање и насртање на новинарку портала НС уживо Ивону Каран које се догодило у уторак, 15. марта на конференцији за медије на којој је представљан Генерални урбанистички план Новог Сада.

То, да новинар буде онемогућен претњама, гурањем и увредама да ради свој посао и буде присиљен да не уради свој посао, озбиљна је опомена друштву и држави.

Неминовно се поставља питање докле ће они којима се не свиђа стварност узимати себи за право да могу другима, а поготово новинарима, да ускраћују слободу кретања, право на рад и извршавање својих задатака.

Овај случај, и други слични њему, осим што остављају горак укус међу новинарима који истински посвећено и професионално обављају свој посао, додатно уносе немир у ионако осетљиву и нарушену област безбедности новинара.

Зато Комнет апелује на надлежне да што пре утврде чињенице, а налогодавце и починиоце санкционишу,стоји у саопштењу које потписује Емилија Марић, председница УО Комнета.

Prouns Prouns

Learn More →

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *