На неистине, Јовановић одговорио Мариники: „На питања која поставља Драган Шолак одговорићу Драгану Шолаку“

Министар Михаило Јовановић одговорио је на неистините нападе Маринике Тепић и објаснио да предлози медијских закона уводе потпуну транспарентност и контролу у погледу власништва над медијима и дефинише мере медијског плурализма. Сваку планирану промену власничке структуре у основном капиталу пружалац медијске услуге мора да пријави РЕМ-у у писменој форми и да добије писмену сагласност како не би дошло до угрожавања медијског плурализма. Све је ово усаглашено са Европском директивом о аудио-визуелним услугама, са европским законодавством и европском праксом. У том смислу нема бојазни да ће се на тржишту дешавати нешто што инсинуира Драган Шолак, рекао је Јовановић.

Такође додао је да кад је већ код питања, а нарочито неодговорних питања, поново је питао Тепић када ће одговорити свим грађанима на питање које јој је упутио пре 7 дана – “како је могуће да је фирма Драгана Ђиласа “Биг принт“ радила са Народним музејом који у то време био затворен.”

„Пре неки дан сам најљубазније поставио питање које се тиче господара медија у време његове власти, када је био неформални власник већине националних телевизија и формални власник једне од медија и када је био главни и одговорни уредник писаног медија, као и господар рекламног и огласног простора. Поставио сам питање тако што сам само цитирао председницу Савета за борбу против корупције Верицу Бараћ“, рекао је Јовановић.

Prouns Prouns

Learn More →

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *