Писмо Савету за штампу

У следећем тексту преносимо писмо нашег колеге Иштвана Каића упућено Савету за штампу и генералној секретарки тог тела Гордани Новаковић, а поводом стављања на дневни ред лажне и неисправне жалбе листа Данас. Писмо преносимо у целости:

Поштована,

Занима ме како сте мимо јасних правила дефинисаних чланом 3 Пословника о раду комисије за жалбе успели да квазижалбу Данаса, која ем не испуњава основне услове како би требало да изгледа једна жалба, уврстите на дневни ред као регуларну жалбу?

Како је могуће да сте усвојили да разматрате „жалбу“ Данаса против Данаса, супротно тачки 6, поменутог члана, који каже да подносилац пријаве мора бити директно оштећен текстом, а у којем се Данас и не помиње? Ајде што сте изиграли тачку 5 о благовремености, иако је примарно реч о штампаном интервјуу који је тек после објављен и на интернету, али како сте једно обично, а рекао бих подразумевајуће и готово подсмешљиво писмо вашег сарадника у пријављивању провладиних медија, комедијаша Драже Петровића, које се не усуђујете да одбијете, уврстили као жалбу када сте то одмах у складу са тачком 3 морали да одбијете, будући да између осталог не постоји ни конкретно назначени део на који се жалба односи, пошто повреде Данаса у том интервјуу ни нема?

Да ли ви покушавате мени и јавности да кажете да сте вољни да фалсификујете молбу Данасовог уредника и директора као жалбу, а онда по њој да одлучујете само зато да бисте том истом Данасу омогућили квазиаргумент против председника Србије? Да ли је ово чист политички акт Савета за штампу?

Шта радите то, Гордана? Чему је то Савет за штампу, откад вам је доведен да вам председник буде познати кикиндски наркоман и алкохоличар Жељко Бодрожић, човек 15 пута осуђиван за разна кривична дела, почео отворено да служи? Како сте дозволили да и вас НУНС корумпира, као што је корумпирао и све где год је ушао, почев од свих некада битних награда које додељује, па надаље? Има ли међу вама икога ко није острашћено опозиционо оријентисан уопште? Какав сте ви то фактор онда за одређивање ко крши, а ко не Кодекс новинара Србије?

Не остављате ми никакав избор до да на националној фреквенцији са изнимним задовољством, пошто сте и мене лично у прошлости преварили непроверавањем чињеничног стања и слепом веровању једном комедијашу на челу Данаса, омогућили моје понижавање и нанели ми штету, разоткријем вашу прљаву преварантску делатност као Савета, али и чланова ваше комисије који тенденциозно пријављују само провладине медије за кршење кодекса ради склапања лажне периодичне статистике, коју затим ви лично, Гордана, читате на конференцијама за медије, а квазиадвокати користе на судовима као непобитну истину.

Да, Гордана, говорим о опскурним ликовима попут Златка Чобовића и Јелке Јовановић, који су такође у сукобу интереса као и ваш председник, јер су шатро представници Асоцијације медија, а истовремено, заједно са Цвејићем, у НУНС-у који већ има своје представнике. Да ли ви мислите да се ми закопчавамо на леђима, да ћемо да допустимо да то остане маја тајна у оквиру ваших покварених новинарских кругова?

Ви лично и ви као тело сте једна најобичнија лаж! Ви сте учесник у овој великој фарси и спрдњи која се зове Савет за штампу, онако како сте га направили да изгледа и чему служи данас, и због тога ћете бити јавно разоткривени заједно са осталим медијским преварантима. Ви који сте почели да се огашавате политички мотивисаним саопштењима, иако никаква саопштења нису дефинисана у оквиру надлежности у вашем Статуту!

Само ми није јасно, како сте то мислили да нико неће открити колико сте заправо корумпирани и трули? Хтели сте да се прикључите рату?

– Рат ћете сада и добити!

Срдачно,

Иштван Каић

Prouns Prouns

Learn More →

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *