ПРОУНС и КОМНЕТ: Споразум о стратешком партнерству

8.11.2019.

Представници Асоцијације електронских медија Комнет и Професионалног удружења новинара и медијских радника, ПРОУНС, потписали су Споразум о стратешком партнерству. Тако ће заједничким снагама наставити да се боре за побољшање социјално-економског статуса запослених, развојем и заштитом локалних медија и остваривањем јавног интереса грађана у области информисања.

Споразум је потписан на редовној седници Скупштине Комнета која је одржана у београдском Дому омладине. Присуствовали су представници више  десетина медија из целе Србије. Потписнице Споразума ће у будућем периоду координирати и заједнички наступати на јавним дебатама, а посебно приликом доношења нових медијских закона, стратегија и других битних питања која се односе на унапређење медијске сцене Србије. Затим, пред међународним организацијама и удружењима, као и у преговорима са СОКОЈ-ем, ОФПС-ом и другим асоцијацијама за заштиту ауторских права.

„На овај начин шаљемо поруку да и ако смо мали и ако смо локални медији, размишљамо глобално и да смо врло релевантан фактор на медијској сцени Србије. У будућем периоду морамо да будемо један од незаобилазних  фактора приликом креирања медијске сцене Србије. Споразум је потписан на неодређено време и отвореног је типа. У једној тачки Споразума позивамо и остала удружења да нам се придруже уколико прихватају идеје за које се ми залажемo”, рекао је Зоран Величковић, председник ПРОУНС-а.

„Ми заједно можемо много више да урадимо него сами појединачно. Јако је битно да на медијској сцени Србије постојимо као локалне и регионалне станице, јер ми нудимо информације које други медији не нуде и мислим да смо јако важни за грађане и свакодневне животне ствари. Овим показујемо колика је наша снага”, каже Емилија Марић, председница УО Удружења електронских медија „Комнет”.

Заједнички рад у претходном периоду резултирао је већим бројем чланица, тако да сада броје више од 300.  Посебно је истакнут наступ на Сајму медија „Медија маркет“ у Београду који је био веома запажен.

„Постигли смо доста добрих резултата на сајму, међу којима посебно истичем трибину о улози и значају локалних медија у Србији. Закључке смо упутили ка Министарству културе и информисања и другим домаћим и међународним институцијама са циљем да утичемо на промену амбијента у којима локални медији раде”, каже Владан Стефановић, заменик председнице УО Удружења електронских медија „Комнет”.

Одржана је и редовна седници Скупштине ПРОУНС-а на којој је усвојен и Извештај о раду удружења у претходних годину дана, финансијски извештај и план рада за наредну годину.

Prouns Prouns

Learn More →

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *