ПРОУНС најоштрије осуђује позиве на насиље упућене председнику Вучићу

Професионално удружење новинара Србије с великим гнушањем, најоштрије осуђује иступање самозваног стручњака опште праксе , понекада новинара у покушају , Милована Бркића, који је на протесту “Србија против насиља” у Београду  изнео најновије увреде, претње и изливе мржње, упућене председнику Србије Александру Вучићу. Злоупотребљавајући трагедију која је прошле недеље задесила Србију, у време неизрециве туге, бола и жалости за страдалима, Бркић јавно позива на насиље без имало стида и срама.

Приликом ове протесне шетње Бркић је показао срамно и скандалозно понашање, али и како’’мали Перица’’ замишља борбу против „насиља“.Он је опсовао мајку председнику Србије Александру Вучићу и рекао: Каква бре шетња, треба пушкама ући у Скупштину и Вучићу идиоту откинути главу – рекао је Бркић уз псовке упућене Ангелини , мајци председника Вучића.

У тренуцима када је цела нација згрожена трагичним догађајима који су се догодили претходне недеље, скандалозан је непримерен поступак Милована Бркића. Проунс овим саопштењем жели да се огради од изјава и говора мржње Милована Бркића, неуспешног и новинара у покушају, јер овакви говори и иступања нису достојни новинарске професије. Зато, позивамо сва новинарска удружења  да се ограде и заузму  свој став о непримереном говору и мржњи и јавног позива на линч. Позивамо надлежне да хитно реагују и процесуирају овакве изливе мржње и тиме заштите све грађане Србије, укључујући и председника Републике Александра Вучића, каже се у саопштењу Проунс-а које потписује Зоран Величковић председник удружења.

Lolica Popović

Learn More →

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *