ПРОУНС најоштрије осуђује примитивно и непримерено понашање професора Филозофског факултета Павла Секеруша

Професионално удружење новинара Србије ПРОУНС најоштрије осуђује понашање Павла Секеруша професора Филозофског факултета и мужа деканице Иване Живанчевић Секеруш, који је на врло примитиван и бахат начин извређао новинарку Емилију Марић , нашу колегиницу, директорицу и уредницу Новосадске телевизије, док је на терену обављала свој посао.
Универзитетески професор , од кога се очекује да буде пример својим студентима, дрзнуо се да понижава људе око себе, тачније жену, што само говори да се ради о човеку који не може и не сме бити ауторитет и узор младима са којима свакодневно ради на факултету.
Секеруш, професор по образовању, не само да је у стању да омаловажи и без задржке понизи жену, истовремено је понизио и звање универзитетског професора, те тако нанео огромну штету својим колегама на новосадском универзитету.
ПРОУНС је изричит у ставу да је говор мржње према женама неприхватљив, те још једном подсећа да је улога просветних радника у друштву огромна. Стога је овај непримерен и надасве, скандалозан поступак једног универзитетског професора у јавности, за сваку осуду.
Професионално удружење новинара Србије је против сваке врсте говора мржње, против потцењивања, омаловажавања жена и овим путем пружа подршку студентима Универзитета у Новом Саду са кнедлом у грлу и питањем : Ко нам данас и на који начин образује децу ? Својим личним примером , дефинитивно а скандалозно и примитивно понашање професора Филозофског факултета Павла Секеруша, свакако није понашање које треба усвојити и које треба следити.

Prouns Prouns

Learn More →

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *