Расписан Меморијални конкурс Пера Стојановић Туман

Радио телевизија Врање расписала је овогодшњи конкурс за набољи хумористички текст који може да се екранизује и прикаже нашој публици.

Конкурс је отвореног типа, могу да учествују сви ствараоци без обзира на место пребивалишта али се блага предност даје врањанском хумору и сатири по чему смо препознатљиви. Тиме чувамо ведри дух овдашње чаршије али и сећање на нашег колегу Перу Стојановића Тумана.

Аутору најбољег рада припада новчана награда у износу од 60.000 динара. Првонаграђени хумористички рад биће екранизован и премијерно приказан у новогодишњој ноћи на програму Радио телевизије Врање. Свечано уручење награде биће организовано 20.новембра 2022. на Дан телевизије Врање.

Писане и уредно потписане радове треба доставити до 25. августа 2022. године. Наша адреса је: Радио телевизија Врање, Партизанска 17а, 17501 Врање и rtvranje@verat.net (Неопходно је радове послати и поштом и у електронској верзији).

Стручни жири ће одлуку о најбољем радову објавити 7. септембра 2022. на рођендан Радио Врања пред чијим је микрофоном Пера Стојановић Туман ширио ведар дух и хумор својим моћним гласом који је постао етарски ауторитет јужних простора.

Комисију ће ове године чинити:

Миодраг Попов, новинар – публициста, Петар Јеремић, новинар, дугогодишњи председник Извршног одбора УНС-а и актуелни менаџер за етичке стандарде у Адриа медиа групи, Мидраг Стошић, писац, сатиричар, новинар, стендап комичар, прошлогодишњи победник конкурса „Пера Стојановић Туман“.

Осим уважених колега, члан Комисије је и Анђелка Стојановић, професорка разредне наставе, писац драмских дечјих текстова и представница породице Пере Стојановића Тумана и у име наше медијске куће, Мирослава Стошић, новинарка културне рубрике и председница синдикалне подружнице СИНОС.

Комисија ће ишчитати и оценити пристигле радове и у обавези је да мишљење о радовима достави најкасније до 6.септембра у подне. Ове године, новина је да ће члановима Комисије бити достављени радови под шифром, тако да ће се име победника, односно најбољег рада знати тек након отварања коверте са шифром, 7.септембра.

Све додатне информације можете добити путем телефона је 017 422 632 или имејл адресе rtvranje@verat.net.

Меморијална награда „Пера Стојановић Туман“ за најбољи хумористички текст установљена је 2005. одлуком Управног одбора, тада ЈП РТВ Врање. То је било на петогодишњицу смрти нашег колеге, једног од доајена врањског радио новинарства, познатог врањског глумца, хумористе и боема Пере Стојановића Тумана. До сада су додељене четири меморијалне награде насловљене именом Тумана.

Предлог пројекта Меморијална награда „Пера Стојановић Туман“ подржало је Министартво културе и информисања на Конкурсу за суфинансирање проjеката oрганизовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима, као и унапређивања професионалних и етичких стандарда у области jавног информисања у 2022. години.

https://www.rtv-vranje.rs/old/index.php/home/drus-v/item/32520-raspisan-konkurs-za-nagradu-pera-stojanovic-tuman.html

Prouns Prouns

Learn More →

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *