Саопштење ПРОУНС-а

Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) тражи да се заштите интереси медијских радника у „Данас-у“ и на порталу „Нова“.
-На медијском небу и великој Јунајтед медиа групе се ових недеља дешава оно на шта је Проунс упозоравао годинама, још од „несрећне“ приватизације, по сваку цену, свих медија у Србији.

Данак томе су отпуштање наших колега, под оправдањем да је „неопходно у ходу доносити одлуке које би допринеле остваривању добрих резултата, а да то није увек лако“.

Ипак, изгледа да је лако по туђој грбачи ударати. Јер док су власници и менаџмент Јунајтед медиа групе фино „уљуљкани“, запослени су пуштени низ воду.

И то је та брига о човеку о којој стално говоре. После новинара „Данас-а“ и новинарима портала и листа „Нова“ саопштени су откази.

Чињеница је да наше удружење заступа интересе свих медијских радника од Суботице до Прешева, и просто не можемо, а да не приметимо да отказе први добијају дописници из унутрашњости и хонорарни сарадници, које већ годинама под тим именом систем не препознаје. Као што смо се борили против злоупотребе професије сада гласно тражимо да се заштите интереси медијских радника и у Данас-у и на порталу Нова, јер ми их на локалу најбоље разумемо. Знамо шта значи кад останете без посла са минималном шансом да нови нађете. А Јунајтед медиа група ће лако доћи до нових „јефтинијих“ сарадника. Крајње је време да зауставимо суноврат новинарске професије, каже се у саопштењу ПРОУНС-а које потписује Зоран Величковић директор Удружења.

Prouns Prouns

Learn More →

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *