Твитови бескрупулозних људи без осећаја људскости, заслужују најоштрије осуде и јавни презир

19.11.2019.

Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) уз згражавање, изражава најоштрију осуду говора насиља и мржње на друштвеним мрежама у Србији.

Најновији пример је твит Владана Славковића који је јавно упутио директну претњу председнику Србије Александру Вучићу уз реченицу:

„Можда је коректније да му саспемо пет метака у леђа? И да се напијемо после атентата?“

Такви твитови показују да се ради о бескрупулозним људима без осећаја људскости и зато заслужују најоштрије осуде и јавни презир.

Атмосфера насиља у Србији путем друштвених мрежа, која је кулминирала претњама по физичку безбедност председника Александра Вучића, треба одмах да престане.

Свако има право да буде задовољан или незадовољан, али своје ставове треба да износи тамо где им је место и да се потруди да буду у складу са културним и демократским вредностима нашег друштва, а никако не примитивним и речником насиља и претњи.

Иако се често чује да се ради о бахатим људима, и да не треба ту ништа да нас чуди, ПРОУНС инсистира да се таквом понашању стане на пут и да се јасно и гласно осуди сваки говор мржње и насиља.

ПРОУНС поручује актерима политичке сцене да се окану заоштравања политичке ситуације због недостатка политике, а осталим актерима да се таквој политици супростављају радом и резултатима.

Prouns Prouns

Learn More →

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *