Насилно понашање и оспоравање права на рад, облик неприхватљивог политичког притиска

Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) најоштрије осуђује инцидент на синоћњем протесту у Краљеву када је нашим колегама покушано да се ускрати Уставом загарантовано право на рад, изврши притисак на уређивачку политику и насилно укине право на слободу мишљења и изражавања.

Не оспоравамо ничије право да буде незадовољан уређивачком политиком било ког медија и да то незадовољство исказује не гледањем, не слушањем, не читањем, или на било који други демократски начин али се најоштрије супростављамо начину на који је то синоћ урађено у Краљеву: блокирањем степеништа и улаза у зграду « Телевизије Краљево, Радио Краљево и Ибарских новости» чиме су запослени онемогућени да дођу до својих радних места.

ПРОУНС не доводи у питање протест као облик изражавања ставова грађана, али упозорава да је насилно понашање и оспоравање права на рад, облик неприхватљивог политичког притиска.

Ако је то демократија и слобода медија која нам се нуди и коју прокламују нека медијска удружења онда одлучно кажемо: „Нека, хвала“. Ми из ПРОУНС-а у таквим лакрдијама нећемо да учествујемо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *