Саопштење удружења локалних и регионалних медија, новинара и медијских радника

На проширеној седници Управног одбора Комнета, у присуству представника осталих новинарских и медијских удружења из целе Србије, донето је заједничко саопштење, а поводом нетачних навода од стране удружења окупљених око медијске коалиције.

Њихови напади разоткривају сву неопходност нашег самоорганизовања и потврђује потребу да се, како нас називају, нове медијске снаге удруже. Они су управо ти који иницирају и продубљују поделе на медијској сцени свакога дана. А ми смо сви њихови незадовољни, бивши чланови, настали из нужде, без страних и домаћих донација и комбинација. Од нас треба да очекују још жешће активности, али искључиво у интересу струке, јер смо из дана у дан све бројнији.

Ако УНС и медијска заједница заговарају наше пребројавање, ми смо спремни за то. У овом тенутку је потпуно јасно да смо апсолутно бројнији и активнији од неких скоро насталих удружења из медијског савеза, попут Асоцијације онлајн медија, али и оних старијих, попут АНЕМ-а, НДНВ-а, Локал пресса, па можда и НУНС.

Наша снага лежи у нашем главном циљу, а то је борба за што бољи положај запослених у локалним и регионалним медијима, на шта су они одавно заборавили. И уместо да се УНС бави укупном медијском сценом  да ради на побољшању положаја новинара и медијских радника, он се бави нашим удруживањем. Притом заборављају да је медијска сцена последњих година, у многоме измењена. Зато ми разумемо њихово незадовољство, јер су монополске позиције УНС-а, НУНС-а, НДНВ-а, АНЕМ-а, нашим организовањем и активностима, прилично уздрмане.

Уз захвалност на препознавању нашег значаја на медијској сцени Србије, убеђени смо да ће потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић, истрајати у намери да се за битна питања нашег еснафа чује глас свих медијских удружења у складу са измењеном медијском сценом Србије.

Удружења локалних и регионалних медија новинара и медијских радника:

Комнет, Проунс, Друштво новинара Војводине, Друштво новинара Ниша, Удружење медија и медијских радника,АРТС

Prouns Prouns

Learn More →

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *