Душан Аритоновић из Врања победник овогодишњег Меморијалног конкурса Пера Стојановић Туман

Меморијална награда „Пера Стојановић Туман“ коју већ традиционално додељује Радио телевизија Врање, ове године, биће уручена Душану Аритоновићу за хумористично-сатирични текст “Оћу да сам нормалан“.

Ово је јубиларни, пети конкурс, а ове године пристигао је највећи број радова.

Конкурс „Пера Стојановић Туман“ за најбољи хумористички текст установљен је још 2005. године у тадашњем ЈП РТВ Врање. То је било на петогодишњицу смрти нашег колеге, једног од доајена врањског радио новинарства, познатог врањског глумца, хумористе и боема Пере Стојановића Тумана.

-Велико је задовољство да на овом јубиларном, петом конкурсу имамо највећи број радова. Пристигло је укупно 14 радова. Оно што је још значајније је да се полако овај конкурс шири и превазилази границе града Врања и Пчињског округа. Пристигли су радови из целе Србије, каже директор и главни и одговорни уредник РТВ Врање Зоран Величковић.

Увид у радове који су пристигли у нашу редакцију имао је одређени круг људи, који су радове уместо са именом и презименом аутора, послали комисији са шифрама.

Коверту са кључем шифрирања, у директном преносу нашег програма, отворио је директор и главни и одговорни уредник.

– Рад под шифром 2/22 добио је 25 поена и он је победник. Шестопристигли рад је био рад Душана Аритоновића „Оћу да сам нормалан“ са шифром 2/22 и управо је он првонаграђен. Проглашавам га победником нашег конкурса. Свим награђеним и свим учесницима конкурса од срца честитам у име колектива РТВ, рекао је Величковић.

Награда за победника износи 60.000 динара. Реализацију овог пројекта помогло је Министарство културе и информисања.

Фото: РТВ Врање – Табела са бодовима

Prouns Prouns

Learn More →

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *