Недопустиво насиље над РТС-ом

Синоћ Телевизија Краљево, вечерас Јавни сервис РТС. Ко је следећи на мети бахатог понашања неодговорних  појединаца?

Позивамо сва медијска удружења, укључујући и она окупљена око медијске коалиције, да заједнички, јединствено станемо у одбрану професије, самосталности уређивачке политике, право на другачије мишљење и слободу медија за коју се декларативно залажу кад год су “угрожена права” њихових медија и њихових новинара.

Позивамо све државне органе да у складу са законским овлашћењима енергично стану у заштиту запослених и имовине медија који су брутално нападнути од стране неодговорних појединаца који на овако безобзиран  начин злоупотребљавају право да  протестима изразе своје незадовољство, које им не оспоравамо.

Поручујемо политичким лидерима да своје ставове презентују и бране у оквиру парламентарних институција као легитимно изабрани представници народа да свој легимитет и лицитирану бројку од 5 милиона потврде на изборима, а нас оставе на миру  да радимо свој посао у складу са медијским законима, најбоље што умемо, у складу са нашим уређивачким политикама и основним начелима професионалног новинарства.

Као што о вама коначну реч дају грађани на изборима такође и суд о нама доносе свакодневним праћењем или не праћењем наших програма јер наш посао радимо искључиво због њих, а не због вас.

ПРОУНС још једном најоштрије осуђује сваку врсту насиља над медијима и медијским радницима и покушај наметања уређивачке политике, ма од кога долазила.

У Врању, 16.03.2019.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *