Радионица: Како написати добар пројекат

Професионално удружење новинара Србије, уз подршку Министарства културе и информисања реализовало је прву радионицу у оквиру пројекта “Како написати добар пројекат.“ Радионицу је отворио председник ПРОУНС-а, Зоран Величковић.

Пројектно суфинансирање постало је један од најважнијих извора прихода медија, а све већа конкуренција на тржишту изискује квалитетан и професионалан приступ приликом писања пројеката. И неколико година након самосталне пловидбе на узбурканом медијском тржишту уочавају се велики недостаци у овој области. Циљ ове радионице био је да одговори на питањава “Како написати добар предлог пројекта у области јавног информисања“ и “Како креирати пројектни буџет“?

Лош избор теме, лоша писменост, неусаглашеност наративног и буџетског дела пројекта само су неке од мањкавости на које комисија наилази приликом прегледавања пројектне документације, нагласио је пројектни менаџер Миодраг Миљковић.

“Покушавамо да научимо људе да добро конципирају пројекат, да пажљиво бирају идеју, али и попуњавају документацију, јер ако то није случај та добра идеја може лако да пропадне, то изгледа лако, али када се суочите са пројектима то баш и није једноставно“ закључио је Миљковић.

Ово је прва од четири планиране радионице ПРОУНС-а које ће се одржати до краја године. Следећа је 15. септембра у Нишу, док ће преостале две највероватније бити одржане новембра у Београду и Новом Пазару.

Слађана Остојић, генералнa секретарka ПРОУНС-а каже да је циљ Професионалног удружења новинара Србије да покуша да колегама, пројект менаџерима и новинарма помогне да отклоне све, или бар већину недостатака, да напишу што боље пројекте, како би добили средства за реализацију пројеката и остварили циљ у области јавног информисања.“

У првом делу радионице Како написати добар пројекат радило се на правилном попуњавању пројектне документације, док је други део био посвећен буџетирању пројекта.

  • У Врању је одржан и Извршни састанак ПРОУНС-а на коме су разматрана кључна питања за функционисање и рад овог удружења новинара.

Видео материјале можете погледати овде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *