Недопустиво да се бес усмерава на новинаре који раде свој посао

Врање, 8.07.2020. године

Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) одавно упозорава надлежне да предузимају кораке против свих који на било који начин ометају професионалце у обављању посла.

Вређање, омаловажавање, претње, постале су нажалост, део новинарског посла у модерној Србији. А то је недопустиво. Још један пример агресије и мржње усмерен ка нашој колегеници Милици Дакић, новинарки дневног листа Информер, представља последњи аларм пред буђење.

У савременом демократском друштву свако може да има политички став и мишљење, али то не сме да буде повод за претње и вређање.

Новинари и остали запослени у медијима, подсећамо да су синоћ испред Скупштине нападнути и сниматељи Танјуга, морају да се осећају слободно и заштићено на радном месту. То је исто као када незадовољни пацијент усмери агресију на лекара.

ПРОУНС инсистира да се свему томе коначно стане на пут употребом законских и демократских решења. Тужилаштво би требало да ради свој посао озбиљно и темељно, а не да, зарад уступака шачици политичара окреће главу и допушта да се бес искаљује на новинаре и остале медијске раднике.

ПРОУНС захтева хитну реакцију надлежних, јер док хулигани и примитивци не плате направљени цех, неће се призвати памети.

Prouns Prouns

Learn More →

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *