Радио телевизија Врање расписала Конкурс за меморијалну награду „Пера Стојановић Туман“

Меморијална награда „Пера Стојановић Туман“ за најбољи хумористички текст установљена је 2005. одлуком Управног одбора, тада ЈП РТВ Врање. То је било на петогодишњицу смрти Пере Тумана,  једног од доајена врањског радио новинарства, познатог врањског глумца, хумористе и боема. До сада су додељене три меморијалне награде насловљене именом Тумана.

Ове године, захваљујући финансијској подршци пројектима који доприносе унапређивању медијског и новинарског професионализма и унапређивању професионалних и етичких стандарда у области jавног информисања Министартва кулутре и информисања, Радио телевизија Врање је поново у прилици да позове све уметничке ствараоце, новинаре, глумце, писце, сценаристе, драматурге, професоре, да напишу хумористички текст који може да се екранизује и прикаже у новогодишњој ноћи.

Конкурс је отвореног типа, могу да учествују сви ствараоци без обзира на место пребивалишта али се блага предност даје врањанском хумору и сатири по чему смо препознатљиви.

Аутору најбољег рада припада новчана награда у износу од 50.000 динара. Првонаграђени рад ће бити и екранизован и премијерно приказан у новогодишњој ноћи на програму Радио телевизије Врање.

Писане и уредно потписане радове треба доставити до 25. августа 2021. године. Адреса је: Радио телевизија Врање, Партизанска 17а, 17501 Врање и rtvranje@verat.net (Неопходно је радове послати и поштом и у електронској верзији).

Формирана је и Комисија за оцену  радова. То су: Миодраг Попов, новинар и уредник, Бојан Јовановић, уметнички руководилац позоришта „Бора Станковић“ у Врању, Гордана Ристић, реализаторка Тв програма и ћерка Пере Стојановића, Зоран Величковић, директор РТв Врање  и Љубица Здравковић Џонов, уредница програма. Жири ће одлуку о најбољим радовима објавити 7. септембра 2021. на рођендан Радио Врања пред чијим је микрофоном Пера Стојановић Туман ширио ведар дух и хумор својим моћним гласом који је постао етарски ауторитет јужних простора.

За све додатне информације јавите се на број телефона је 017 422 632 или путем електронске поште: rtvranje@verat.net.

Prouns Prouns

Learn More →

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *